Вплив фонових явищ на злочинність - Prodan, Tetyana (Чернівці : Технодрук, 2024, 2024)
Поряд із злочинністю існують явища, які за своєю суттю не є кримінально протиправними, оскільки вони не входять до складу кримінального правопорушення, проте взаємодіють із злочинністю та створюють сприятливе середовище для її існування. Зокрема, до них відносяться певні антисоціальні явища, які деформують особистість та підвалини суспільної моральності такі як: алкоголізм, наркоманія, проституція, бродяжництво, ксенофобія, ігроманія, незаконна міграція, насильство в сім’ї, расизм тощо. Наявність та широка поширеність таких антисоціальних проявів у суспільстві свідчить про те, що вони істотно впливають на загальний стан злочинності в країні та є її своєрідними криміногенними чинниками.
Keywords: кримінологія; злочинність; фонові явища