Застосування діяльнісного підходу в освітньому процесі початкової школи - Симчук, Надія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Автором теоретично обґрунтовано проблему застосування діяльнісного підходу в освітньому процесі початкової школи. Проаналізовано історико- педагогічні передумови становлення діяльнісного підходу в освітньому процесі. Розкрито сутність поняття «діяльнісний підхід», описано основні принципи та особливості його реалізації в умовах Нової української школи. Проведено констатувальне дослідження стану застосування діяльнісного підходу в освітньому процесі початкової школи з метою якого сформовано діагностичний інструментарій, що включає критерії, показники, рівні та підібрано відповідні методики. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови застосування діяльнісного підходу в освітньому процесі початкової школи: реалізація сучасних діяльнісних технологій в освітньому процесі початкової школи; використання форм та методів діяльнісного підходу в освітньому процесі початкової школи
Keywords: активні методи навчання; навчання через дію; діяльнісний підхід; підхід; діяльність