Класифікація фермерських господарств Херсонської області - Заячук, Мирослав Дмитрович (My University, 2017)
У суспільно-географічних дослідженнях фермерських господарств, з метою оцінки їх функ- ціонування та розроблення перспектив розвитку, доцільно застосовувати методи класифікації – систематику об’єктів за кількісними ознаками, і типізацію – за якісними. На початкових етапах дослідження з метою систематизації фермерських господарств застосовують описову класифікацію та згруповують їх за певними ознаками. Пропонується класифікувати фермерські господарства за типом утворення, часом утворення, розміром фермерських господарств, землезабезпеченістю, особливостями зайнятості трудових ресурсів, валовими зборами й урожайністю окремих сільськогосподарських культур, за обсягами виробництва продукції тваринництва і за поголів’ям свійських тварин, виробничо-територіальними типами, глибиною спеціалізацією, обсягами виробництва сільськогосподарської продукції, рентабельністю діяльності, рівнями товарності та продуктивності виробництва тощо.
Classification of farming economies in the kherson oblast
Keywords: фермерські господарства України; Херсонська область; класифікація фермерських господарств; тип і час утворення