ВИКОРИСТАННЯ ГІС-ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ОЦІНКИ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ (НА ПРИКЛАДІ ТЕРИТОРІЇ КІЦМАНСЬКОЇ ОТГ) - Венгер, Анатолій Анатолійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Картографічне забезпечення потреб держави як елемент технології подвійного застосування є важливою складовою національної безпеки та оборони. Цим великою мірою визначається важливість діяльності державних картографо-геодезичних служб. Для зручності опрацювання даних, забезпечення їх повноти, актуальності та подальшого моделювання ситуації, виникає необхідність залучення геоінформаційних технологій, на основі яких можливе здійснення картографування використання земельних ресурсів досліджуваної території. Актуальність дослідження процесів землекористування за допомогою ГІС-технологій підсилюється в умовах проведених процесів децентралізації. Наслідком якої є зміна адміністративно-територіального устрою країни на різних рівнях.
Keywords: ГІС, ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ