Вплив занять з чердансу на рівень фізичної підготовки дівчат молодшого шкільного віку - Pervukhina, Svitlana (Первухіна С.М. (2021). Вплив занять з чердансу на рівень фізичної підготовки дівчат молодшого шкільного віку. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія №15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт): зб. наукових праць / За ред. О.В. Тимошенка. Київ: Видавництво НПУ імені М.П. Драгоманова. Випуск 4 К (132). С. 150-153., 2021)
Одним з напрямів роботи з формування у дітей ціннісного ставлення до свого здоров'я є забезпечення необхідної рухової активності. Заняття з черлідингу виступають однією з форм забезпечення такої активності дітей і додатковим засобом їх оздоровлення. Ці заняття є однією з інноваційних форм в системі позашкільної роботи. Черлідинг активно розвивається в нашій країні як у вигляді самостійних занять дітей, так і як розділ танцювальної підготовки в гуртках естетичної спрямованості. Кожне змагання з ігрових видів спорту супроводжується виступами команд підтримки (черлідерів), у зв'язку з чим гостро стоїть питання про кваліфіковане навчання бажаючих займатися черлідингом. Черданс являється однією з різновидностей програм з черлідингу і набирає більш за все популярність серед дівчат.
Keywords: Черлідинг; Черданс; Фізична підготовка; Заняття; Методика; Тренування