Особливості перекладу медичних термінів у серіалі House M.D: трансформації - Суродейкіна, Тетяна Валеріївна; Сапожник, Ірина Володимирівна; Урсакій, Богдана-Олександра (Lingua Libera, 2024)
У статті проаналізовано перекладацькі трансформації у процесі перекладу медичних термінів у скриптах 8 сезону серіалу House M.D, виконаного телеканалом СТБ. Було виявлено як повні еквіваленти перекладу термінів, так і множинні лексичні та граматичні трансформації.
Keywords: медичний термін; перекладацька трансформація; калькування; транскодування.