НАУКОВІ ОСНОВИ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФОРМУВАННЯ ІМІДЖУ СУЧАСНОГО ПЕДАГОГА - Киселиця, Оксана; Мікул, Марія (SCIENCE, PRACTICE AND THEORY, Proceedings of the IV International Scientific and Practical Conference, 2022)
Одним із засобів підвищення ефективності освіти багато вчених вважають зростання особистості вчителя. Важко недооцінити актуальність і значущість проблеми формування іміджу вчителя в сучасних умовах розвитку освіти та суспільства. Проблема іміджу вчителя є актуальною в контексті розвитку суб’єкт-суб’єктних відносин, коли особистість та її якості стають основою взаємин, особливо на сучасному етапі, коли статус вчителя знижується. Актуальність дослідження полягає в необхідності усвідомлення вчителями важливості факту позитивних змін у власному іміджі, що дозволило б отримати задоволення від педагогічної діяльності.