СТРАХОВИЙ РИНОК УКРАЇНИ В УМОВАХ РЕГУЛЯТОРНОЇ ТА ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ - Ольга, Гладчук; Одочук, Володимир Степанович (My University, 2020)
Страховий ринок є невід’ємним елементом ринкової системи, забезпечує страховий захист економічним суб’єктам та акумулює потужні фонди інвестиційних ресурсів, які можуть стимулювати сталий економічний розвиток країни. Український страховий ринок перебуває на стадії інтенсивного розвитку, коли при зменшенні кількості працюючих страховиків поліпшується асортимент та якість страхових послуг, які вони надають. На даний час у фінансовій системі України відбуваються вагомі регуляторні зміни, в результаті чого, регулювати роботу страховиків починає НБУ, що дає надію на зростання якості діяльності учасників страхового ринку. Тенденції цифровізації та діджиталізації, використання сучасних технологічних інновацій також трансформує функціонування всіх учасників страхового ринку України в напрямку подальшого зростання та розвитку.
Keywords: страховий ринок; страхова компанія; державне регулювання страхового ринку; цифровізація страхового ринку; InsurTech; страхова культура