Імплементація електронного урядування в Україні – ціннісна складова управлінської культури - Шманько, Олег Володимирович (Вісник Національної академії державного управління при президентові України. 2018 № 3. С.189-193, 2018)
У статті аналізуються актуальні аксіологічні проблеми імплементації електронного урядування в Україні. Обґрунтовано, що з прийняттям “Концепції розвитку електронного урядування в Україні”, яка має реалізуватися до 2020 р., з’явиться можливість вироблення інструменту подолання негативних рис бюрократизації в процесі взаємодії влади і громадян. Стверджується, що система електронного урядування на сьогодні постає не тільки ефективним засобом комунікації між владою і народом, а й механізмом утвердження громадянських цінностей у суспільстві перехідного типу. Зосереджено увагу на тому, що активне запровадження форм електронної демократії (бюджет участі, голосування через світову мережу, діяльність електронного уряду) сприятиме підвищенню довіри громадян до державних інституцій та органів місцевого самоврядування.
Keywords: електронне урядування, електронна демократія, громадянські цінності, електронний уряд, бюджет участі, територіальні громади.