МОВА ПРОГРАМУВАННЯ PYTHON, ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СПЕЦІАЛІСТА В ГАЛУЗІ ГЕОДЕЗІЯ - Шийчук, Тарас Тарасович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто використання мови програмування Python як інструменту для формування цифрових компетентностей у геодезії. Досліджено перспективи Python у підготовці спеціалістів, зокрема для автоматизації робочих процесів. Розроблено плагін для програмного забезпечення QGIS, який автоматизує процес передачі результатів лабораторних робіт через Telegram-бот. Робота містить практичні рекомендації щодо інтеграції Python у навчальний процес для підвищення ефективності підготовки майбутніх фахівців.
МОВА ПРОГРАМУВАННЯ PYTHON, ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СПЕЦІАЛІСТА В ГАЛУЗІ ГЕОДЕЗІЯ
Keywords: Рython, геоінформаційні системи, цифрова компетентність, QGIS, автоматизація