Колекція ділового жіночого костюма "Елегантність, яка веде" - Бурла, Аліна Василівна (My University, 2025)
У науковій роботі «Колекція ділового жіночого костюма "Елегантність, яка веде"» досліджено історичні та сучасні аспекти формування жіночого ділового стилю, його естетичні й соціальні функції. Розглянуто етапи розвитку ділового костюма в контексті емансипації, впливу знакових постатей та трансформації моди в другій половині ХХ — на початку ХХІ століття. Проаналізовано інтеграцію етнічних мотивів у сучасний діловий образ, а також значення аксесуарів та декоративних елементів у створенні стилю. У практичній частині подано авторську колекцію, що втілює ідею жіночої елегантності, сили й професіоналізму. Робота спрямована на осмислення ділового костюма не лише як одягу, а як засобу самовираження та символу нової жіночої ролі в сучасному суспільстві.
Keywords: жіночий діловий стиль; еволюція жіночого костюма; етнічні мотиви в моді; сучасна мода для жінок; колекція жіночого одягу