Логопедичні ігри, як засіб розвитку та корекції мови дітей дошкільного віку - Косован, Ірина Миколаївна (My University, 2022)
Мета роботи – теоретично обгрунтувати та експерементально перевірити корекційний вплив логопедичних ігор на дітях дошкільного віку щодо їхньої звуковимови. Завдання дослідження:  застосувати та проаналізувати використання ігор у логопедичній роботі;  сприяти на розумові здібності дитини, розвивати її уяву, тренувати пам'ять та увагу, працювати над мисленням, поглиблювати знання;  розвивати зв'язне мовлення, показувати та уточнювати на мовні помилки виправляючи дітей.  охарактеризувати види логопедичних ігор, які використовуються у практичній діяльності;  дослідити ефективність застосування ігор та ігрових прийомів у логопедичній роботі з дітьми. Об’єкт дослідження – навчально-ігрове середовище у закладі дошкільної освіти. Предмет дослідження – система дидактичних ігор та ігрових прийомів, як найбільш ефективний засіб збагачення, уточнення, активізація словника дітей. Методи, засоби, форми організації логопедично-ігрової діяльності дітей дошкільного віку.
Keywords: гра; логопедичні ігри; розвиток мовлення; корекція мовлення; діти дошкільного віку