ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ - Браїловський, Володимир Васильович; Савєльєв, Володимир Євгенович; Рождественська, Маргарита Григорівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Розглянуто основні види первинних і вторинних джерел електроживлення. Наведена порівняльна характеристика первинних джерел електроживлення. Значна увага приділена вторинним джерелам живлення. Викладено принципи роботи основних видів трансформаторів, випрямлячів, фільтрів, параметричних і компенсаційних стабілізаторів постійного та перемінного струмів. Для студентів денної та заочної форм навчання за спеціальністю 172 «Телекомунікації та радіотехніка».
Keywords: електроживлення; телекомунікації; радіотехніка; первинні і вторинні джерела електроживлення; стабілізатори напруги