Правове регулювання соціального страхування в Україні: монографія - Bodnaruk, Mykola (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2014)
Монографію присвячено комплексному дослідженню актуальних теоретичних і практичних проблем правового регулювання соціального страхування в Україні. У роботі здійснена загальнотеоретична характеристика соціального страхування, проаналізовано історичний генезис розвитку соціального страхування, сучасний стан та перспективи його правового регулювання, визначено механізм правового регулювання соціального страхування в Україні, охарактеризовано суб’єктів та правовідносини у даній сфері, розглянуто їх сутність, виділено особливості. Окрема увага відведена ґрунтовному дослідженню системи гарантій соціального страхування в Україні, а також проблематики відповідальності за порушення прав громадян у сфері соціального страхування. Виконано детальний порівняльно-правовий аналіз норм чинного національного законодавства про соціальне страхування та норм законодавства Європейського Союзу, яке є пріоритетним для України у зв’язку з посиленням інтенсивного процесу євроінтеграції в останні роки. Для науковців, викладачів, студентів, аспірантів і докторантів вищих юридичних навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами соціального страхування в Україні.
Keywords: соціальне страхування