Медіація в діяльності нотаріуса: можливості та переваги застосування - Меленко, Оксана; Нестеренко, Лідія (Мала енциклопедія нотаріуса. Науково-практичний журнал, 2023)
В статті проаналізовано визначення таких структуроутворюючих понять ADR як переговори, медіація, судове примирення, арбітраж. Виявлено сильні та слабкі сторони інститутів ADR на основі розробленої системи індикаторів, за якими можна оцінити ефективність інститутів ADR. Визначено можливості використання медіації в діяльності нотаріусів.
Keywords: переговори; судове примирення; медіація; арбітраж; альтернативне врегулювання спорів (ADR); нотаріус-медіатор; техніки медіатора