ОЦІНКА РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПІДВИЩЕННЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Гаватюк, Людмила Станіславівна; Дембіцька, А.В. (Хмельницький національний університет, 2018)
В статті досліджено показники рентабельності, які найбільш точно відображають прибутковість, фінансовий стан підприємства та ефективність виробництва. Розглянуто найбільш поширені тлумачення рентабельності вітчизняних науковців та виявлено шляхи її збільшення з різних точок зору.
Keywords: прибуток, рентабельність, прибутковість, ефективність, підвищення, собівартість, підприємство