Роль управлінського обліку в прийнятті управлінських рішень - Kostash, Tetyana; Smola, Maryna (My University, 2021)
Стаття присвячена дослідженню трактування сутності управлінського обліку та визначенню його важливості в прийнятті управлінських рішень для подальшого ефективного функціонування бізнесу, а також ролі в системі управління підприємством. Проведено огляд наукових та нормативно-правових підходів до тлумачення поняття управлінського обліку через призму функцій управлінського обліку. Наголошено, що управлінський облік є складовою системи управління підприємством, яка виходить за межі бухгалтерського обліку, і призначений для забезпечення персоналу інформацією для ефективного бізнес-планування, обліку, оцінки, аналізу, контролю та, відповідно, прийняття управлінських рішень. Розглядаючи трактування поняття «управлінський облік» через призму низки його функцій визначено його важливість у забезпечені ефективного функціонування суб’єкта господарювання. Розкрито роль управлінського обліку на кожному з етапів прийняття управлінських рішень, визначено вимоги до інформації, необхідної для управлінського обліку.
Keywords: управлінський облік; управлінські рішення; бізнес; система управління підприємством; нормативно-правові підходи