Напрями розбудови ринку колекторських послуг в Україні - Дубина, М.; Жаворонок, А. (Часопис економічних досліджень, 2021)
У статті визначаються основні напрями розбудови ринку колекторських послуг в Україні на основі виокремлення основних заходівактивізації роботи колекторських компаній, ідентифікації та обґрунтування базових перешкод розвитку ринку колекторських послуг на основі проведення SWOT-аналіз діяльності колекторських компаній, який показав, що колекторським агентствам у своїй подальшій діяльності потрібно направити свої сили на розширення кола використовуваних інструментів для стягнення заборгованості що значно поліпшить ставлення населення до діяльності даних установ.
Keywords: колектор, колекторство, банк, кредитор, позичальник, плаптоспроможність боржника, кредитний ризик.