Податкова політика як інструмент управління на мікрорівні - Kuz, Vasyl (ВД "Гельветика", 2025)
У статті розкрито суть податкової політики суб’єкта господарювання, зміст основних її компонентів. Надано характеристику основним рівням податкової політики (державна податкова політика, регіональна податкова політика, податкова політика територіальних громад, податкова політика суб’єкта господарювання). Ідентифіковано її варіанти та особливості поведінки платника податків, що відповідають кожному з них. Встановлено послідовність формування та реалізації податкової політики суб’єкта господарювання, яка передбачає також узгодження податкових цілей із стратегічною метою господарської діяльності. Охарактеризовано взаємозв’язки процесу реалізації податкової політики з особливостями обліково-аналітичної роботи. Визначено зміст та структуру Положення про податкову політику суб’єкта господарювання.
Keywords: варіанти податкової політики; внутрішній регламент про податкову політику; етапи формування податкової політики; податок; податкова політика; рівні податкової політики