Найменування договору на туристичне обслуговування: традиція чи необхідність? - Hudyma, Mariia (Науковий вісник Ужгородського національного університету, 2013)
У науковій публікації автором вказується на юридичну некоректність закріпленого в Законі України «Про ту- ризм» найменування договору на туристичне обслуговування. Зважаючи на те, що обслуговування включає в себе як надання послуг, так і виконання робіт, які не характерні для сфери туристичних послуг, доведено доцільність уніфікованого найменування договору, що укладається між туроператором (турагентом) і замовником туристичних послуг: «договір про надання туристичних послуг» та застосування такої назви у відповідному законодавстві.
Keywords: договір про надання туристичних послуг; договір на туристичне обслуговування; туроператор; турагент; турист