Генезис забезпечення порядку для проведення судового засідання. - Ostafiichuk, Liudmyla; Oleksjuk, Viktoriya (My University, 2017)
Статтю присвячено генезису забезпечення порядку для проведення судового засідання. Досліджено поступальний розвиток цього явища від біблійних джерел до процесуальних кодексів сучасної України. З’ясовано, що забезпечення порядку для проведення судового засідання складається із внутрішньої та зовнішньої частин. Доведено, що форма поведінки учасників і присутніх у судовому засіданні осіб відноситься до загальних умов судового розгляду, що спрямовані на утвердження незалежності судової влади.
GENESIS OF SUPPORT FOR COURT SESSION
Keywords: забезпечення порядку у судовому засіданні; порядок у судовому засіданні; судове засідання; суддя; суд