Організація корекційно-спрямованого навчання в інклюзивному класі - Константинюк, Роксолана Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У процесі кваліфікаційного дослідження, авторкою обґрунтовано сутність, зміст та фактори корекційно-спрямованого навчання в інклюзивному класі, дано визначення ключовим термінам; в рамках аналізу нормативного підґрунтя, здійснено аналіз особливостей організації інклюзивного навчання; діагностовано стан організації корекційно-спрямованого навчання в інклюзивному класі; виокремлено психолого-педагогічні умови організації корекційно-спрямованого навчання в інклюзивному класі, які стануть вагомим і цінним науково-практичним доробком в освітній теорії та практиці.
Keywords: методика корекційно-спрямованого навчання; корекційно-спрямоване навчання; психолого-педагогічні послуги; індивідуальний навчальний план; інклюзивне навчання; інклюзивне освітнє середовище