Ландшафтні комплекси зони Дністровського водосховища та їх рекреаційна оцінка - Дутчак, Микола Васильович; Дутчак, Світлана Вікторівна; Дутчак, Олексій Миколайович (Друкарня видавництва "Рута" Чернівецького національного університету. 58012. Чернівці, вул. Коцюбинського, 2, 2007)
Описані основні морфологічні характеристики Дністровського водосховища. Узагальнена та охарактеризована геоморфологічна та ландшафтна структура долини річки Дністер в середній частині її долини. Обґрунтовано необхідність проводити дослідження для запобігання деградації ландшафтних комплексів. Запропонована бальна система оцінки ландшафтних систем регіону дослідження.
Landscape complexes of the Dniester reservoir zone and their recreational assessment
Keywords: рекреаційні об"єкти, річкова долина, каньоноподібний характер долини, види місцевостей, ландшафтна карта