ОЦІНКА ФІНАНСОВОГО СТАНУ МАШИНОБУДІВНОГО ПІДПРИЄМСТВА З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЙОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ - Марусяк, Наталія; Shuper, Anton (My University, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням практичної оцінки фінансового стану машинобудівного підприєм- ства. У роботі зазначено, що фінансовий стан підприємства визначається комплексом показників, що харак- теризують процеси формування, управління та використання фінансових ресурсів суб’єктом господарюван- ня. Встановлено, що оцінка фінансового стану підприємства здійснюється на основі аналізу даних фінансової звітності і відіграє надзвичайно важливу роль, оскільки отримані та досліджені дані є основою для ухвалення менеджментом ефективних рішень щодо операційної, фінансової та інвестиційної діяльності підприємства. Проведено оцінку фінансового стану Публічного акціонерного товариства «Крюківський вагонобудівний за- вод» за допомогою побудови аналітичних таблиць та розрахунку основних коефіцієнтів. Визначено основні недоліки у діяльності підприємства і розроблено шляхи зміцнення його фінансового становища з метою під- вищення ефективності функціонування.
Keywords: підприємство, фінансовий стан, фінансова стійкість, ліквідність, платоспроможність, фінансові результати діяльності