Використання інтерактивного обладнання в корекційно-логопедичній роботі з дітьми дошкільного віку - Скорохід, Ірина Петрівна (My University, 2022)
Інтерактивне навчання - це навчання, побудоване на взаємодії дітей з іншими суб'єктами навчального процесу та навчальним середовищем. Це діалогове навчання, це спільний процес пізнання. Це навчання, занурене у спілкування, де активність педагога поступається місце активності дошкільників, де реалізуються технології в закладі дошкільної освіти Це навчання, в якому знання здобуваються через самостійний пошук. У всіх дослідженнях визначення інтерактивного навчання будується навколо таких понять, як діалог, спілкування, взаємодія. Інтерактивні засоби навчання – засоби, які забезпечують виникнення діалогу, тобто активний обмін повідомленнями між користувачем та інформаційною системою в режимі реального часу. Інтерактивні технології освіти у дошкільних дитячих установах необхідні розвитку комунікативних навичок дошкільнят. Вона допомагає дітям зміцнити міжособистісні стосунки, подолати скутість, невпевненість завдяки створенню ситуації успіху. У результаті формуються умови, які необхідні для розвитку потреби дитини постійно розвиватись. Інтерактивне обладнання є ефективним технічним засобом, за допомогою якого можна значно урізноманітнити процес навчання. Кожне заняття викликає у дітей емоційне піднесення, навіть відстаючі діти охоче грають, а невдалий хід гри внаслідок прогалин у знаннях спонукає звертатися за допомогою до педагога чи самостійно домагатися знань у грі.
Keywords: мовлення; корекцій; навчання; інтерактивне, обладнання