Територіально-часові особливості земельної структури фізико-географічних районів Чернівецької області - (:unkn) unknown (Науковий вісник Чернівецького університету, 2024)
Висвітлено територіально-часові особливості структури земель окремих територій як в межах нашої держави, так і за кордоном. Охарактеризована часова динаміка основних категорій земель Чернівецької області в розрізі 24 фізико-географічних районів (ФГР) і 6 фізико-географічних областей. Дана характеристика показує зміни антропогенного навантаження на кожну із складових земельного фонду за видами природокористування та господарювання впродовж 2004-2016рр. Проведено рейтинговий аналіз земельного фонду ФГР через суму рейтингів пересічних показників кожного виду земель, причому рейтингові місця визначались, водночас, як за абсолютними, так і відносними величинами. Виявлено і з'ясовано рейтингову частку кожного виду земель фізико-географічного району із підсумковим його місцем за сумарною рейтинговою оцінкою.
Keywords: фізико-географічний район, структура земель, рейтинговий аналіз, рейтингова оцінка