Відповідальність адвоката за неетичні висловлювання у судовому процесі за законодавством Італії - Бзова, Лаура Георгіївна (Етика правника: тези доповідей та повідомлень учасників круглого столу, 2021)
Адвокат зобов’язаний поводитися в будь-якій ситуації з гідністю та пристойністю, покладеними на функцію, яку адвокат виконує в межах юрисдикції, і в будь-якому випадку повинен утримуватися від висловлювання недоречних або образливих виразів, етична значимість яких, однак, не виключається ні від провокації інших, ні від стану гніву чи збурення, що повинно випливати з цього.
Keywords: адвокатура, відповідальність, етичні норми