Fin Tech інновації у забезпеченні фінансової інклюзії банками України - Харабара, Віолетта; Нікіфоров, Петро Опанасович; Третякова, Олена Василівна (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Серія Економіка., 2021)
Аналізуються фінтех-інновації у сучасній банківській діяльності та в діяльності фінтех-компаній. Доводиться, що дистанційне банківське обслуговування на базі різноманітних цифрових фінансових технологій, а також діяльність фінтех-компаній є сьогодні основним стратегічним напрямом розвитку банківського сектору та фінтех сфери не лише в Україні, а й в усіх економічно розвинених країнах світу. Наведено порівняльні характеристики банків та фінтех-компаній, прогнози щодо їх співробітництва на ринках.
FIN TECH INNOVATIONS IN PROVIDING FINANCIAL INCLUSION BY BANKS OF UKRAINE
Keywords: фінансовий ринок; фінансові технології; фінтех-інноваці; фінтех-компанії; комерційні банки; діджиталізація; анківський продукт; косистеми; аркетплейси; інновації у банківській сфері