Еволюція конституційно-податкового компромісу суспільства і держави - Havrylyuk, Ruslana (Видавництво “Рута”, 2006)
Компроміс - неодмінна умова існування та розвитку людського суспільства. Одним з найпоширеніших конкретних видів останнього є податково - правовий компроміс суспільства та держави. Цей компроміс гарантує природне поєднання, здавалося б, не поєднуваних, не сумісних між собою основоположних начал суспільства і держави - приватного інтересу, приватної власності, з одного боку, та публічного інтересу, публічної власності - з іншого.
Keywords: докласичний період; податкова система; класичний конституційно-правовий компроміс; консенсуальний вид конституційно-правовий компроміс; етатистський конституційно-податковий компроміс; людино-центристський вид; посткласичний (егалітаристський) тип; суспільне багатство; публічні фінанси