Розробка тематичного екскурсійного транскордонного туру «Штефан ІІІ великий: культурне та історичне надбання - Чобан, Надія Іванівни (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Магістерська робота присвячена розробці тематичного екскурсійного транскордонного туру. Для досягнення поставленої мети в першому розділі було здійснено теоретико-методологічний аналіз дослідження тематичних екскурсійних турів. Розглянуто поняття та види тематичних екскурсій та турів та методику розробки тематичних екскурсійних турів. У другому розділі було проаналізовано території Чернівецької області та Румунії (Сучавський повіт) на наявність об’єктів транскордонного екскурсійного туризму. Описано екскурсійних потенціал та проведено аналіз наявних тематичних екскурсійних турів досліджених територій. В результаті, у третьому розділі було розроблено тур «Штефан ІІІ Великий: культурне та історичне надбання». Для цього була розроблена програма туру, створені картосхеми туристичного маршруту, складені паспорти об’єктів туру, текст супроводжуючого та калькуляція туру. Отже, ключовою особою туру став Штефан ІІІ Великий, і туристи будуть мати змогу, відвідати об’єкти, що з ним пов’язані. Маршрут туру проходитиме територіями двох держав, історичним регіоном – Буковиною.
Keywords: екскурсія, тур, тематичний тур, екскурсійний потенціал, розробка туру.