Вплив медіа на масове сприйняття та психологічний стан громадян - Зеленін, Всеволод Володимирович, Леся, Іванівна, Світлана, Сильверстівна Чопик, Доскач («Гуманітарні студії: педагогіка, психологія, філософія» та «Наукового вісника НУБіП України», 2024)
В сучасному суспільстві, епоху технологій, використовують різноманітні пристрої для надсилання та отримання інформації. Найбільш поширеними є електронні засоби масової інформації (ЗМІ), такі як радіо, телебачення, Інтернет, соцмережи, електронна пошта, голосове повідомлення і т.д. Радіо і телебачення мають особливе значення, тому що ними можуть користуватися громадяни, які не мають доступу до інтернету. Газети, журнали, книги, періодичні видання, журнали, рукописи і т.д. є інструментами друкованих ЗМІ, вони також надають інформацію та відомості людям. Вивіски, театр, картини, скульптури тощо – це візуальні медіа-інструменти, за допомогою яких інформація подається в розважальній формі, і тисячі людей бачать вивіски, які висять або встановлені на дорозі, і отримують з них інформацію.
Keywords: психічне здоров’я, засоби масової інформації, позитивний вплив, негативний вплив.