Український художній переклад у Франції / Traductions de la littérature ukrainienne en France - Драненко, Галина Флорівна; Стефурак, Олена Валеріївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
Видання прагне ознайомити студентів, що вивчають французько-український переклад зі станом перекладу української художньої літератури у Франції. Воно містить відомості з історії перекладу художніх творів з української мови на французьку, а також інформацію про особливості видавничого ринку Франції. Увагу приділено франкомовній україніці та критичній рецепції української літератури у Франції.
Keywords: українська література; художній переклад; переклад французькою мовою