Глибинне навчання для комп’ютерного зору. Частина 1. Навчальний посібник - Дворжак, Валентина Володимирівна; Талах, Марія Віталїївна (Технодрук, 2022)
Навчальний посібник призначений для студентів, що навчаються за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки», освітньо-професійна програма «Інтелектуальний аналіз даних в комп’ютерних інформаційних системах» за першим (бакалаврським) і другим (магістерським) освітніми рівнями, а також для всіх бажаючих ознайомитись з технологіями комп'ютерного зору та глибинного навчання. У посібнику представлено огляд методів глибинного навчання, включаючи згорткові нейронні мережі та автокодувальні моделі. Також детально розглянуті практичні застосування глибинного навчання в обробці зображень, зокрема задачі класифікації зображень, виявлення об'єктів та семантичної сегментації. Посібник містить як теоретичні основи, так і практичні вправи з використанням популярних бібліотек машинного навчання, що дозволяє студентам здобути необхідні навички для використання глибинного навчання в своїх проектах. Повна версія навчального посібника розміщена на сторінці курсу на платформі електронного навчання Moodle
Глибинне навчання для комп’ютерного зору. Частина 1.
Повна версія навчального посібника розміщена на сторінці курсу на платформі електронного навчання Moodle
Keywords: комп'ютерний зір; глибинне навчання; машинне навчання