Особливості та перспективи розвитку туризму в Норвегії. - Марищук, Андрій Остапович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню розвитку туризму в Нор-вегії. Для успішного досягнення поставленої мети, в теоретичному розділі розглянуто вплив унікальної природи, зокрема фіордів, на туристичний поте-нціал. Робота розглядає різноманітні форми туризму, включаючи гірськоли-жний і екологічний, та визначає фактори, які можуть обмежувати розвиток, такі як високі витрати для туристів. Загалом, дослідження надає глибоке уяв-лення про туристичний потенціал Норвегії та шляхи його оптимізації. Результатом аналізу стало систематизація та аналіз існуючих підходів до управління туристичною галуззю Норвегії; ввизначення ключових факто-рів, що впливають на туристичну діяльність в Норвегії; розкриття потенціалу та можливостей для подальшого розвитку туризму в контексті світових тен-денцій. Магістерська робота широко охоплює аналіз теперішнього стану ту-ристичної галузі в Норвегії та визначає стратегічні напрямки для її майбут-нього розвитку. Дослідження не лише допомагає зрозуміти сучасні виклики та можливості, але й вказує на конкретні кроки для ефективного управління туристичним сектором. Результати дослідження можуть служити основою для розробки стратегій, спрямованих на сталий ріст та сприяння взаємовигі-дним туристичним відносинам із іншими країнами.
Keywords: туристичний потенціал, перспективи конкуренто-спроможності, систематизація, розкриття потенціалу, стратегічні на-прямки.