Вивчення принципів українського правопису у фокусі фахової підготовки студентів-філологів. - Shatilova, Nataliia (НДУ ім. М. Гоголя, 2022, 2022)
Динаміка розвитку сучасної мовної освіти і стрімке розширення комунікативного простору впотужнює значення орфографічної грамотності студентів-філологів. Знання чинних орфографічних норм, вироблення стійких навичок грамотного письма як невід’ємний компонент фахової підготовки здобувачів першого рівня вищої освіти детермінує важливість засвоєння принципів українського правопису – засадничого поняття для виформування орфографічної компетентності майбутнього філолога як маркера його професіограми.
Studying the principles of Ukrainian orthography in the focus of professional training of philology students.
Keywords: принципи правопису, методика навчання української мови, фахова підготовка студентів-філологів, правописна компетентність