Особливості характеру поздовжнього профілю р.Черемош та основних його допливів - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla (Praha : Publishin House «Education and Science» s.r.o, 2008)
В статті представлено характеристику поздовжніх профілів ріки Черемош та його основних допливів Білого та Чорного Черемошів, басейни яких знаходяться в межах Українських Карпат. Поздовжній профіль є однією з важливих характеристик руслових процесів який показує умови підстилаючої поверхні та має вирішальний вплив на стік наносів
Keywords: річка Черемош; поздовжній переріз; тектонічні умови руслоформування; річки Українських Карпат