Розвиток здоров’язберігаючого середовища у закладі вищої освіти: методологічні та практичні аспекти - Мосейчук, Юрій (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2019)
У статті проаналізовано сутність здоров’язберігаючого середовища. Основна увага зосереджена на характеристиці потенціалу здоров’язберігаючого середовища у закладах вищої освіти під час формування належного рівня культури здоров’я майбутніх учителів фізичної культури. Висвітлено практичні шляхи формування такого середовища.
DEVELOPMENT OF HEALTH PRESERVING ENVIRONMENT IN IGHER EDUCATION: METHODOLOGICAL AND PRACTICAL ASPECTS
We analyzed the essence of health preserving environment. The focus is on describing the health potential of the health preserving system in higher education institutions in developing the appropriate level of the health culture of future teachers of physical culture. The practical ways of forming such environment are highlighted
Keywords: здоров’язберігаюче середовище, культура здоров’я, майбутні вчителі фізичної культури, ціннісні орієнтації, рефлексивна діяльність.; health preserving environment, health culture, future teachers of physical culture, value orientations, reflexive activity.