Боротьба з транснаціональною організованою злочинністю в Україні: концепт національної політики - Zharovska, Halyna (Visegrad Journal on Human Rights, 2018)
У статті досліджені проблеми, які стосуються розробки політики держави, спрямованої на боротьбу із транснаціональною злочинністю в Україні. Автором наведені структурні елементи цієї політики, які засновані на міжнародно-правових нормах і стандартах у сфері нормотворчості, міжнародному досвіді, принципах міжнародного та національного права. Визначена необхідність розробки «Стратегії боротьби із транснаціональною злочинністю», яка має увібрати у себе зазначені елементи, вивести боротьбу із транснаціональною злочинністю в Україні на новий рівень ефективності.
Keywords: Транснаціональна злочинність; Політика; Елементи; Міжнародний досвід; Кримінологічний моніторинг; Суверенність