Методи і модельний аналіз багатопараметричного поляризаційного і фазового картографування плівок плазми крові людини: навчально-методичний посібник - Олійніченко, Богдан Петрович; Дуболазов, Олександр Володимирович; Ушенко, Юрій Олександрович; Томка, Юрій Ярославович; Горський, Михайло Петрович; Ушенко, Олександр Григорович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Навчальний посібник містить матеріали, присвячені:  Основним аналітичним термінам і визначенням.  Модельним уявленням про поляризаційні властивості оптико – анізотропних біологічних рідини.  Описанню та аналізу роботи експериментальних схем поляриметрії та фазометрії.  Описанню статистичних, кореляційних і фрактальних алгоритмів обробки експериментальних даних.  Описанню комп’ютерного моделювання можливостей багато параметричного поляризаційного і фазового картографування плівок плазми крові.
Keywords: Поляриметрія; Статистичний момент розподілу; Фазометрія