ОЦІНКА ГЕНЕТИЧНОГО ПОЛІМОРФІЗМУ УКРАЇНСЬКИХ ПОПУЛЯЦІЙ ІНВАЗІЙНОГО ВИДУ IMPATIENS PARVIFLORA ЗА ДОПОМОГОЮ ISSR-МАРКЕРІВ - Грек, Тетяна Сергіївна (My University, 2025)
Бакалаврська робота присвячена дослідженню генетичної мінливості інвазійного виду Impatiens parviflora DC за допомогою ISSR-маркерів. Impatiens parviflora DC. є одним із найбільш успішних видів інвазійних рослин у Центральній Європі. З використанням ISSR-маркерів здійснено баркодинг 29 зразків I. parviflora. Встановлено, що поліморфізм цього інвазійного виду на території України є низьким. Два основні генетичні варіанти поширені по всій дослідженій частині ареалу.
Keywords: біорізноманіття; генетичний поліморфізм; інвазійні види; молекулярні маркери; Impatiens