ЛАНДШАФТ – ЯК ОСНОВА ДОСЛІДЖЕНЬ ПРИДАТНОСТІ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ ДЛЯ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ТА РЕКРЕАЦІЇ - Дутчак, Світлана Вікторівна (Київ. Видавництво географічної літератури "Обрії". вип. 46, Т.1. с.188-194, 2004)
Природні передумови регіону та його загальний екологічний стан є головною умовою туристично-рекреаційної галузі. Ми пропонуємо взяти ландшафт за основу дослідження території для цілей цієї справи. Необхідно аналізувати не ідеальний природний ландшафт, а його антропогенний варіант, який уже змінений або планується перетворити його на ландшафт відпочинку. Ландшафт відпочинку - це своєрідне середовище відпочинку для клієнта. З іншого боку, для економіки це складна система, що складається з природних та антропогенних блоків (підсистем), які тісно взаємодіють між собою. Екологічний стан рекреаційного ландшафту залежить від співпраці та взаємодії двох його блоків, а також від попиту на рекреацію та здатності рекреаційного потоку до регіону.
Svitlana Dutchak LANDSCAPE AS BASIS OF RESEARCH OF TERRITORY POTENTIAL AND CONSERVATION FOR PURPOSE OF TOURISM AND RECREATION
Keywords: recreation, antropogenic landscape, recreation landscape, recreation environment, recreation demand.