Наконечники стріл типу "зрізні" з території Буковини: функціонально-інтерпретаційний аспект - Калініченко, Віталій (Чернівці-Вижниця, Черемош, 2012)
У даній статті автор, на основі археологічних знахідок кочівницького озброєння дальнього бою, зокрема найбільш поширених монголо-татарських наконечників стріл, типу "зрізні" здійснює їх інтерпретаційний та атрибутаційний аналіз. Автором здійснена спроба характеристики функціонального застосування даного типу наконечників стріл на території Буковини та поставлена проблема балстичного вивчення даного типу озброєння дальнього бою для проведення реконструкції військових дій у регіоні у першій половині ХІІІ ст.
Keywords: археологічні дослідження; Буковина; озброєння; наконечники стріл; "зрізні"; балістика; городище; пенетрація; історична реконструкція