Пандемія СОVID-19 як один із основних викликів в системі освіти - Кудрич, Роман Валерійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У науковому дослідженні проаналізовано вплив пандемії СОVID-19 як одного з головних викликів у перебудові освітньої системи на даному етапі. Зокрема розкрито теоретико-методологічні основи сучасних змін у сфері освіти; проаналізовано тенденції реформації систем загальної середньої освіти України в умовах пандемії СОVID-19; висвітлено специфіку діяльності освітньої системи у контексті сучасних викликів; запропоновано пріоритетні напрямки розвитку освітньої системи в умовах трансформації та змін в нашій державі.
Keywords: пандемія СОVID-19, освітня система, сучасні зміни, тенденції реформації, заклади загальної середньої освіти.