Бронебійні наконечники стріл з Рухотина (уроч. Корнешти) - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій (Кам’янець-Подільський, ТОВ «Друкарня Рута», 2015)
У статті автори подають всебічну характеристику досить рідкісних бронебійних наконечників стріл, які за зовнішнім виглядом бойової головки є трикутно-трьохлопастними. Вони були виявлені на Рухотинському городищі (уроч. Корнешти) впродовж досліджень 2004-2009 рр. Автори подають їх детальний конструктивно-морфологічний аналіз, проводять типологічну характеристику. Даний тип озброєння дальнього бою дозволяє простежити розвиток військової справи у Центрально-Східній Європі періоду раннього середньовіччя.
Keywords: Середнє Подністров’я; Перша Болгарська держава; Хазарський каганат; озброєння; наконечники стріл; інтерпретація