Можливості активізації ролі органів місцевого самоврядування в процесі адміністрування місцевих податків і зборів. - Бак, Наталія (Тернопіль: ЗУНУ, 2021)
Поліпшення стану фінансового забезпечення органів місцевого самоврядування (ОМС) як провідника інтересів і потреб розвитку територіальних громад можливе при активізації застосування власних інструментів формування доходів місцевих бюджетів. Незважаючи на законодавче обмеження переліку суб’єктів податкового адміністрування, ОМС в Україні наділені певними податковими повноваженнями. Проте активна позиція ОМС у процесі адміністрування місцевих податків і зборів обмежена. Запропоновані першочергові заходи з активізації ролі ОМС у процесі адміністрування місцевих податків і зборів.
Keywords: адміністрування податків і зборів; органи місцевого самоврядування; місцеві податки і збори