Схильність до залежності від комп’ютерних ігор у підлітків із різним рівнем самооцінки - Мельничук, Марина (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню теоретичних основ та емпіричному дослідженню проблеми відмінності у прояві схильності до залежності від комп'ютерних ігор в підлітків з різним рівнем самооцінки. У першому розділі роботи проводиться аналіз поняття «самооцінка», «комп’ютерна та ігрова залежність» в психологічній літературі, відмінності у прояві схильності до залежності від комп'ютерних ігор в підлітків з різним рівнем самооцінки. Другий розділ містить результати емпіричного дослідження, яке вивчає відмінності проявів до залежності від комп'ютерних ігор у підлітків в залежності від їх самооцінки. Описано організацію дослідження та аналіз отриманих результатів та розробку корекційної програми зниження рівня захопленості комп'ютерними іграми у підлітків. Кваліфікаційна робота містить висновки, які узагальнюють отримані результати, а також список використаних джерел та додатки. Робота допоможе зрозуміти і вивчити відмінності у прояві схильності до залежності від комп'ютерних ігор в підлітків з різним рівнем самооцінки. Master's thesis for obtaining a master's degree in specialty 053 Psychology - Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University - Chernivtsi, 2023. 133 p. The qualification work is devoted to the study of the theoretical foundations and empirical research of the problem of differences in the manifestation of addiction to computer games in adolescents with different levels of self-esteem. The first section of the paper analyzes the concepts of "self-esteem", "computer and game addiction" in the psychological literature, differences in the manifestation of the tendency to addiction to computer games in adolescents with different levels of self esteem. The second section contains the results of an empirical study that examines the differences in the manifestations of computer game addiction in adolescents depending on their self-esteem. It describes the organization of the study and the analysis of the results and the development of a correctional program to reduce the level of addiction to computer games among adolescents. The qualification work contains conclusions that summarize the results, as well as a list of references and appendices. The work will help to understand and study the differences in the manifestation of the tendency to addiction to computer games in adolescents with different levels of self-esteem