Синтаксис односкладного речення в контектсі наукових студій К. Г. Городенської. - Шабат-Савка, Світлана (Видавничий дім Дмитра Бураго, 2024)
У науковій розвідці проаналізовано концепцію різнорівневого підходу до вивчення односкладних речень, представлену в працях професора Катерини Городенської ‒ високоавторитетної української вченої, авторки визначальних праць з граматики української мови, функційної морфології та категорійного синтаксису, що дає змогу всебічно представити односкладні речення як самостійний тип синтаксичних конструкцій, що вирізняються серед двоскладних речень своєю структурно-семантичною організацією, функційним потенціалом, комунікативними можливостями слугувати оптимальним засобом вербалізації авторських інтенцій у різних дискурсивно-жанрових формах української мови.
Шабат-Савка С. Т. Синтаксис односкладного речення в контектсі наукових студій К. Г. Городенської. Граматичний портрет української мови у ХХІ сторіччі: збірник тез наукових доповідей учасників Міжнародної наукової конференції на пошану доктора філологічних наук, професора Катерини Григорівни Городенської / упоряд.: Н. Г. Горголюк, Л. М. Колібаба, В. М. Фурса. Київ: Видавничий дім Дмитра Бураго, 2024. С. 28‒30.
Keywords: Односкладне речення, формально-граматичні параметри, семантична будова, синтаксична похідність, синонімійні відношення, Катерина Городенська.