ОСОБЛИВОСТІ ДАКТИЛОСКОПІЮВАННЯ ТРУПІВ, ШКІРНІ ПОКРИВИ ЯКИХ ЗАЗНАЛИ ПІЗНІХ ТРУПНИХ ЗМІН - Кожакарь, Іван Юрійович; Гринюк, Віталій; Гараздюк, Марта (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У науково-методичному виданні викладено загальні положення, основні терміни, методи та алгоритми роботи з посмертного дактилоскопіювання в межах проведення слідчих дій та експертиз. Науково-методичне видання підготовлено на основі узагальнення практичного досвіду роботи з невпізнаними трупами та репатрійованими тілами. У виданні наведено алгоритм дій спеціаліста (експерта) з посмертного дактилоскопіювання. Дана робота рекомендована для науковців, викладачів, здобувачів вищої освіти правничого фаху в межах вивчення обов’язкової дисципліни «Криміналістика», а також для використання у практичній діяльності з ідентифікації невпізнаних трупів.
Keywords: ідентифікація невпізнаних трупів; посмертна дактилоскопія; дактилоскопіювання; репатріанти; дактилокарта; епідерміс; дермальний шар; пізні трупні зміни; сапоніфікація; трупне гниття; муміфікація