«ТРАНСФОРМАЦІЯ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ В ЕПОХУ ЗМІН: ВИКЛИКИ ТА МОЖЛИВОСТІ», присвячена пам’яті професора Івана РУСНАКА - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
До збірника увійшли наукові доповіді та виступи учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті професора Івана Руснака «Трансформація початкової освіти в епоху змін: виклики та можливості», які розкривають глобалізаційні процеси крізь призму інтеграції в європейський освітній простір, актуалізують питання історико-педагогічних досліджень, забезпечуючи спадкоємність освітніх традицій, висвітлено актуальні проблеми якісної освіти в умовах змін, а саме інноваційний і міждисциплінарний підхід до змісту початкової освіти, упровадження нових технологій та методик навчання, схарактеризовано важливість професійної підготовки педагогічних кадрів, акцентовано увагу на підвищенні фахової мобільності та адаптивності вчителя, безбар’єрності освітнього простіру. Заслуговують на увагу дослідження українського шкільництва в діаспорі, започатковані Іваном Руснаком, що відкривають новий погляд на значення національної освіти як чинника культурного єднання українців за межами країни, питання утвердження української національної ідентичності в умовах воєнного часу. Збірник адресовано науковцям, педагогам, студентам, аспірантам, докторантам, широкому загалу читачів, усім, хто цікавиться проблемами фахової підготовки. Відповідальність за зміст матеріалів та літературні джерела несуть автори.
ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ
Keywords: Початкова освіта; трансформація; європейський освітній простір; інноваційний і міждисциплінарний підхід; нові технології та методики навчання; професійна підготовка педагогічних кадрів; фахова мобільність та адаптивність вчителя; безбар’єрність освітнього простору; національна освіта; національна ідентичність в умовах воєнного часу; історико-педагогічні дослідження; українське шкільництво в діаспорі; Іван Руснак