ОСОБЛИВОСТІ ВЖИВАННЯ ПОВТОРІВ У ТЕКСТАХ БРИТАНСЬКОЇ НЕЗАЛЕЖНОЇ СЦЕНИ - Суродейкіна, Тетяна Валеріївна; Стерлікова, Маргарита Сергіївна (Видавництво «Молодий вчений», 2020)
Стаття присвячена дослідженню ролі стилістичних повторів у пісенних текстах Британської незалежної сцени 1990-х – 2010-х рр. З’ясовано теоретико-методологічне підґрунтя дослідження повторів у стилістиці, описано його функції. Проаналізовано особливості вживання повторів у пісенних текстах Британської незалежної сцени за період останніх 30 років. Результати дослідження доводять, що для інді-гуртів 1990-х та 2000-х років характерним є використання анафоричного та епіфоричного повтору слів на початку та в кінці рядків для підкреслення певної інформації, а також простий повтор у приспівах. З 2010-х років, окрім провідної ролі анафори та звичайного повтору, починає широко вживатися алітерація для надання текстам милозвучності. Також важливими залишаються епіфора для підкреслення кінцівки фрази та простий повтор для логічного та емфатичного виділення приспіву, зі зростаючою роллю останнього протягом двох останніх десятиліть.
Keywords: стилістичний повтор незалежна Британська сцена інді-рок анафора епіфора алітерація